Make your own free website on Tripod.com
Harry Potter
Personages

hhrmetlogo.gif

HOME

Lees nu boek 2: | Links | Zwerkbal | Bezems | De vertaler | Downloads | Zweinstein schoollied in 2 talen | SPEEL ZWERKBAL!!! (new) | Harry Potter boeken | Personages | Quiz over boek 1 | Sirius page | Nieuws | Schrijf Harry een brief!!!!! | De schrijfster | De Ochtendprofeet | De Ochtendprofeet 2 | Toverspreuken | BOEK 5 !!! | Boek 6 !!!! | BOEK 7 !!! | De Geschiedenis van Zweinstein | De leraren | De afdelingen van Zweinstein | Regels van deze site | Prijsvraag


hhrmetlogo.gif

Info -> Personages -> Harry Potter
Harry is de hoofdpersoon uit de Potterboeken. Hij is een wees, omdat zijn ouders werden vermoord door Voldemort toen hij nog maar een baby was. Vreemd genoeg overleefde hij de aanval, terwijl zijn huis en zijn ouders vernietigd werden. Sinds die dag woonde hij bij zijn gemene oom en tante, die hem behandelen als een "hond die in iets smerigs heeft liggen rollen". Als hij elf is worden er geheimzinnige brieven voor hem bezorgd, hoewel hij normaal helemaal geen post krijgt. Deze brieven veranderen zijn hele leven. Hij wordt gered door een reus op een vliegende motorfiets, door wie hij naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus gebracht wordt. Hier beleeft hij een heleboel avonturen, die menig lezer tot diep in de nacht zullen blijven fascineren.
Info -> Personages -> Hermelien Griffel
Hermelien is Harry en Ron's naaste vriendin en de beste heks van haar jaar. Omdat ze altijd overal wat van wil weten, neemt ze in haar derde jaar zelfs een Tijdverdrijver om al haar lessen (ze doet alle vakken die Zweinstein voor haar jaar te bieden heeft) te kunnen volgen. Haar grotste angst is het falen in een proefwerk.

Info -> Personages -> Ron Wemel
Ron is Harry's beste vriend. Hij heeft, net als alle andere Wemels knalrood haar, heel veel sproeten en krijgt hij rooie oren als hij verlegen of gespannen is. Hij trof Harry toen ze alletwee op de Zweinsteinexpress wachten voor hun eerste jaar. Tijdens de zomervakantie van het eerste op het tweede jaar logeerde Harry bij hem, omdat de Duffelingen Harry hadden opgesloten.

Info -> Personages -> Ginny Wemel
Ginny heeft altijd al een zwak voor Harry gehad. Ze is Ron's jongere zusje en weet al helemaal niets met haar houding te beginnen sinds hij haar leven redde in haar eerste jaar.

Info -> Personages -> Fred & George Wemel
De Wemel-tweeling Fred en George is vooral opgenomen van wegen hun humor. En humoristisch zijn ze! Een paar voorbeelden:
'We weten best dat we Gred en Forge heten' of
'En jullie gedragen je dit jaar, hoor je?', zij mevrouw Wemel,'Als ik nog een keer een uil krijg omdat - omdat jullie een toilet hebben opgeblazen of -'
'Een toilet opgeblazen? Wij hebben nooit een toilet opgeblazen.'
'Trouwens wel een goed idee. Bedankt, ma.'

Info -> Personages -> Percy Wemel
In Harry's eerste jaar is Percy net Klassenoudste geworden, en in Harry's derde wordt hij Hoofdmonitor. Hij doet heel erg gewichtig en is nogal bemoeizuchtig. Hij wil later Minister van Toverkunst worden.

Info -> Personages -> Marcel Lubbermans
Marcel is een Griffoendor uit Harry's jaar en is ontzettend klunzig. Hij vergeet bijna alles meteen en kan bijna niet toveren. Zijn grootste angst is professor Sneep, die hem tijdens zijn lessen kleineert.

Info -> Personages -> Daan Thomas
Daan is een mede-Griffoendor van Harry en de beste vriend van Simon Filister.

Info -> Personages -> Simon Filister
Simon is een Griffoendor uit hetzelfde jaar als Harry en de beste vriend van Daan Thomas .

Info -> Personages -> Draco Malfidus
Draco is Harry's aartsrivaal op Zweinstein. Hij probeert altijd hem het leven zuur te maken, en wordt hierbij geholpen door Korzel en Kwast. Hij is een Zwadderich en daar is hij trots op, verder is hij het lievelingetje van professor Sneep.

Info -> Personages -> Korzel & Kwast
Korzel en Kwast zijn Draco Malfidus' 'hulpjes' die altijd achter hem aan lopen en ontzettend vraatzuchtig zijn.

Info -> Personages -> Albus Perkamentus
Albus Perkamentus is het actuele schoolhoofd van Zweinstein. Hij wordt door velen als het beste schoolhoofd dat Zweinstein ooit gehad heeft beschouwd, wat toch heel wat is, omdat Zweinstein al zo'n duizend jaar bestaat. Hij wordt ook als een van de krachtigste tovenaars van de moderne tijd gezien, mede omdat zelfs Voldemort op het hoogtepunt van zijn macht hem niet aan durfde te vallen.

Info -> Personages -> Minerva Anderling
Professor Anderling is lerares transfiguratie en het hoofd van Griffoendor. Ze is streng, maar op een andere manier als professor Sneep. Verder is nog plaatsvervangend schoolhoofd.

Info -> Personages -> Severus Sneep
Professor Sneep is leraar Toverdranken op Zweinstein. Hij koestert een ongelofelijke haat tegen Harry, alleen omdat hij samen met James Potter naar Zweinstein ging. Daar haalde een vriend van James, Sirius Zwarts, een grap met hem uit, die hem bijna het leven kostte. Hij dacht dat James daarvan op de hoogte was en sindsdien haat hij alle Potters. Als hoofd van Zwadderich trekt hij zijn eigen afdeling onbeschaamd voor. De enige die hij echt mag, is Draco Malfidus.

Info -> Personages -> Sybilla Zwamdrift
Professor Zwamdrift is Harry lerares Waarzeggerij. Haar lievelingsbezigheid is het zien van sterfsignalen, wat Harry maar al te goed ondervindt, omdat ze in zijn derde jaar (zijn eerste jaar met Waarzeggerij erin) bijna elke les "de Grim" ziet.

Info -> Personages -> Remus J. Lupos
Professor Lupos was Harry's leraar Verweer tegen Zwarte Kunsten in Harry's derde jaar. Vroegr was hij bevriend met James Potter,Sirius Zwarts en Peter Pippeling. Hij is een weerwolf en daarom kon niet aan werk komen, todat professor Perkamentus hem aanstelde als leraar VtZK. Omdat hij nauwelijks geld verdienen kan, draagt altijd sjofele kleren. Dit is jammer, want hij is een prima leraar.

Info -> Personages -> Gladianus Smalhart
Prfessor Smalhart was Harry's leraar Verweer tegen Zwarte Kunsten in zijn tweede jaar. Hij heeft een boel boeken over zichzelf geschreven, maar hij gebruikte andermans avonturen om ze vervolgens onder zijn eigen naam weertegeven. Hij gaf slechts een praktijkles, die meteen uitmonde in een kleine katastrophe. Toen hij Harry en Ron met een Vergetelheidsspreuk wou beheksen, raakte de spreuk dankzij Ron's kapotte toverstafhemzelf, waardoor hij zijn eigen geheugen kwijtraakte.

Info -> Personages -> Professor Banning
Professor Banning is leraar Bezweringen op Zweinstein.

Info -> Personages -> Professor Stronk
Professor Stronk is lerares Magische Plantenkunde op Zweinstein.

Info -> Personages -> Madame Hooch
Madame Hooch geeft vlieglessen op Zweinstein. Tijdens haar eerste les werd Harry ontdekt als Zwerbaltalent, toen hij de Geheugensteen van Marcel opving, die Draco had laten vallen van zijn bezem.

Info -> Personages -> Poppy Plijster
Madame Plijster is de baas over de ziekenzaal. Ze zo ongeveer de helft van Harry's botten terug laten groeien. Verder heeft ze Hermelien van een vachtkwaal en Ron van een drakenbeet genezen.

Info -> Personages -> James & Lily Potter
Lily en James waren Harry's ouders. Alletwee zijn ze Hoofdmonitor geweest. James was een zeer krachtige tovenaar, dat was waarschijnlijk een van de reden waarom Voldemort hun doode. Verder weet ik niet echt veel van hun, want er is nog niet veel over hun verteld in de eerste drie delen.

Info -> Personages -> de Duffelingen
De Duffelingen zijn Harry's dreuzelfamilie, hij leefde tien jaar lang bij hen, de ergste jaaren van zijn leven. Hij leefde in de bezemkast onder de trap. Dirk ,de zoon van de Duffelingen, echter treft het een stuk beter. Volgens zijn ouders Herman en Petunia is hij het mooiste kind op aarde, met zijn vele onderkinnen en een gewicht van (mijn gedachte) rond de 100 kg. Zijn ouders geven hem alles wat hij wil hebben. Oom Herman is direkteur van Drillings, een bedrijf dat boormaschines maakt. Tante Petunia een huisvrouw met een ongewoon lange nek. Dat komt goed van pas, want daarmee kan ze de buren goed spioneren.

Info -> Personages -> Tante Margot
Tante Margot is geen bloedvewandt van Harry, maar toch moet hij haar 'tante' noemen. Ze woont op het platteland, waar ze buldoggen fokt. Als op bezoek is koopt ze altijd peperdure cadeaus voor Dirk, en kijkt Harry dan woedend aan (ik heb geen idee waarom).

Info -> Personages -> Heer Voldemort
Ook bekend als Marten Asmodom Vilijn, Jeweetwel of Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. De Heer van het Duister probeerde de wereld over te nemen. James Potter was een krachtige tovenaar en Voldemort wist dat hij hem moest doden. Peter Pippeling, een oude schoolvriend van James, verriet hun verstopplaats en Voldemort ging erheen. Hij dode Harry's ouders. Maar in het laatste moment van haar leven kreeg Lily Potter het voorelkaar Harry te beschermen en de Heer van het Duister kon hem niet doden. Sommigen zeggen dat het kwam omdat Harry grotere krachten bezat dan Voldemort zelf, anderen denken dat het kwam omdat hij zich volkomen onbewust was van wat dan ook en dat zijn goedheid hem beschermde. Hoe dan ook, zijn bliksemvormige litteken herrinert noch steeds aan die nacht.

Info -> Personages -> Lucius Malfidus
Lucius Malfidus is de vader van Draco Malfidus. Hij zit in het Schoolbestuur van Zweinstein en heeft nooit iets goeds in de zin. Hij heeft geprobeert professor Perkamentus als schoolhoofd te schorsen en ook om een onschuldige Hippogrief terecht te laten staan. Verder heeft hij helaas ook invloed op het Ministerie van Toverkunst.

Info -> Personages -> Peter Pippeling
Peter Pippeling was een vriend van de Potters, tot dat Voldemort aan de macht kwam. Waarom? Omdat hij altijd met diegenen meeliep, die iets voor hem konden betekenen. Eerst waren dat James Potter, Sirius Zwarts en Remus Lupos, maar toen dus Voldemort.

Info -> Personages -> de Wemels
De Wemels zijn een vriendelijke, straatarme familie, van jong naar oud bestaande uit Ginny -, Ron -, Fred & George -, Percy -, Charlie -, Bill -, Mollie - en Arthur Wemel.

Info -> Personages -> Sirius Zwarts
Sirius Zwarts is de beste vriend vann de Potters. Hij heeft twaalf jaar ten onregte in Azkaban gezeten voor een misdaad die hij niet begaan had. Hij brak uit en houd zich nu ergens schuil.

Info -> Personages -> Dobby
Dobby was de huiself van de Malfidussen, maar werd door Harry bevrijd. In de zomervakantie voor zijn tweede schooljaar waarschuwde hij Harry voor vreselijke gebeurtenissen op Zweinstein. Uiteindelijk weet Harry die gebeurtenissen te stoppen en, zoals al gezegd, bevrijde hij Dobby.

Info -> Personages -> Rubeus Hagrid
Rubeus Hagrid, kort: Hagrid, treft Harry de eerste keer slechts een paar minuten nadat zijn ouders door Voldemort vermoord werden. De tweede keer bericht hij Harry dat hij een tovenaar is en zich op Zweinstein moet melden. Op Zweinstein is hij terreinknecht.

Info -> Personages -> Cornelis Droebel
Cornelis Droebel is Minister van Toverkunst, en daarmee het hoofd van het Ministerie van Toverkunst. Hij is hoofdzakelijk daarvoor verantwordelijk, de toverkunst voor normale mensen te verstoppen.

Perkamentus